Prémiové značky

 

RON ZACAPA 23 let

Ron Zacapa vzniká z vybraných karibských rumů zrajících až patnáct let v dubových sudech. Je charakteristický velmi jemnou chutí s tóny vanilky, světlého pomeranče a tropického ovoce.
Pochází z města podle kterého je pojmenován ležícího na východě Guatemaly. Plantáže cukrové třtiny se však rozkládají na jihozápadě Guatemaly, a to na vulkanické planině Retalhuleu. Pro výrobu rumu je využíván pouze takzvaný "panenský cukrotřinový med", tedy šťáva z cukrové třtiny po prvním lisování. Pro kvašení šťávy jsou používány speciální kvasinky získané z ananasu. Posledním krokem je samozřejmě destilace. Zrání rumů Zacapa se odehrává v horách ve výšce kolem dvou tisíc tří set metrů nad mořem a to starou španělskou metodou Solera, využívanou pro zrání sherry.

line
 

EL DORADO 12 let

Tento výrazný rum zrál v dubových sudech 12 let a mícháním dosáhl jemné síly a bohatosti, s nádhernou barvou a plnou kořeněnou vůní s náznaky svěžího jižního  ovoce a opečených toastů, s kulatým, měkkým, plným tělem opět se sílou ovoce, tabáku a pomerančové kůry, s příchutí dubu.

Doba zrání v dubových sudech: 12 let

Tomuto velmi zvláštnímu rumu byla udělena 3x zlatá medaile u Caribbean Rum Taste Test, která se koná každoročně v Londýně již 10 let. Získal také pečeť uznání u International Spirits Challenge v Londýně v roce 1998, El Dorado 12ti letému rumu bylo přiděleno 95 ze 100 možných bodů v Chicago Beverage Tasting Institute a byl oceněn zlatou medailí.

line
 

RON PLANTATION XO

Plantation Rum 20 th Aniversary XO je v tuto chvíli asi jeden z nejlepších stařených rumů na světě. Rum dobře známý všem znalcům. Velice jemný,plná chuť tropického ovoce s náznaky vanilky, kokosu a citrusových plodů, sladký až medový závěr.Směs velice starých, velmi kvalitních rumů převážně z ostrova Barbados. Rumy se skladují minimálně 15 let na ostrově Barbados ve starých sudech po bourbonu. Následně se transportuje do Francie, region Cognac, do malého městečka Ars v samém srdci regionu Cognac, části zvané " Grande Champagne " kde již namíchané zrají další 1 - 2 roky v sudech po nejlepším Cognacu " Pierre Ferrand  XO Grande Champagne " Unikátní produkt, což dokládá asi nejcenější oceněníSan Francisco World Spirit competition Gold - 2011 " obdoba " Oscaru " pro lihoviny.